HRASTOV MALČ

Malč (engl. mulch) je materijal kojim se zagrću biljke. Malčiranje je postupak prekrivanja prostora oko biljaka radi sprečavanja rasta korova i dekoracije. On se takođe koristi za pravljenje staza i trim staza. Malč je pogodesan za tu svrhu zbog svoje elastičnosti i lakog održavanja.
Malč od seckanog drveta sadrži komadiće drveta veličine od 1-3 cm. Malč je ujednačene teksture, svetle boje. Dobra je drenažna podloga, i ne zbija se pod težinom. On je otporan na habanje, te je pogodan kao podloga za trim staze, šetne staze u vrtovima i ispod dečjih sprava na dečjim igralištima.
parkovi
vrtovi
balkoni
dvorišta
bazeni
sportski tereni
dečija igrališta
bašte kafića
štandovi
...i druga razna mesta gde Vama to odgovara 

Zašto MALČ

Malčiranje je sastavni deo uređenja zelenih površina iz nekoliko razloga. Malč čuva vodu, kontroliše korov, održava temeraturu zemljišta i zaustavlja eroziju. Biljke će zahtevati manje održavanja, a njihov kolorit će doći do izražaja odabirom odgovarajućeg malča koji će obezbediti komplementarnu pozadinu. 
Upotrebom bojenog malča vrt može da izgleda mnogo živopisnije i lepše. Često je dostupan u crvenoj, žutoj, plavoj, braon i crnoj boji. Crvena boja malča je komplementarna boja zelenoj boji biljki. Malč zadržava oko 70% vode u podlozi.
Štiti OD SUNCA
zaštitu
debljine 3,2mm
PRIRODNI MATERIJAL
cross